به گزارش جُستک آنلاین، صنعت خودروسازی فدراسیون روسیه که با اعمال تحریم غربیها ناشی از مناقشه این کشور با اوکراین با کاهش تولیدات مواجه شده است، این روزها در پی یافتن شرکای جدید برای راه اندازی این صنعت و همچنین صنعت قطعهسازی خود به منظور پاسخگویی به نیاز مشتریان روسی است.
بر همین اساس با توجه به بیش از یک دهه تحریم صنایع خودروسازی و قطعه سازی ایران، محصولاتی نظیر تارا اتوماتیک ایرانخودرو که نخستین محصول ملی با بیش از ۹۲ درصد داخلی سازی است، همچنین خودروی شاهین گروه سایپا بهشدت مورد استقبال بازدیدکنندگان روسی قرار گرفتهاند.
ایران خودرو در این دوره از نمایشگاه مسکو، همچنین موتور ef۷ توربو شارژ خود که حاصل سالها تجربه در توسعه، طراحی قوای محرکه ایران خودرو و شرکت ایپکو است را به نمایش گذاشته است.
این موتور، نمونه موتوری است که سالها قبل توسعه یافته و از طراحی تا محاسبات مهندسی، آزمون های صحه گذاری و کیفیت تولیدش در همین مجموعه انجام شده و سالهاست روی محصولات مختلف این گروه صنعتی نشسته و مورد استفاده قرار می گیرد.
سایپا، دومین خودروساز بزرگ کشور نیز با خودروی شاهین در در این دوره از نمایشگاه حضور یافته است.
“منصور ابطحی” مدیر بازاریابی حوزه آسیا و اروپا گروه سایپا گفت: یکی از چهار منطقه هدف صادراتی سایپا از دیرباز کشورهای حوزه سی. آی. اس و از جمله روسیه بوده است که امروز فرصت های همکاری دوجانبه با این کشور فراهم است.
وی بیان کرد: سایپا از گذشته با صادرات اجزا و قطعاتی همچون رادیاتور، قطعات تعلیق خودرو، کمک فنر، میله موج گیر، فنر و قطعات ریخته گری، همچنین تولید رینگ خودروهای تجاری در این منطقه فعال بوده است.
ابطحی خاطرنشانکرد: با توجه به وجود مناطق ویژه اقتصادی (SEZ) در اقصی نقاط روسیه که از زیرساخت های تولید خودرو بهرهمند بوده، گمرک مستقل در اختیار داشته و کارگاههای تولیدی دارند، تولید خودروهای ایرانی در این کشور در صورت تمایل روسها امکانپذیر خواهد بود.
وی تاکید کرد: با توجه به مناقشه سیاسی روسیه و اوکراین که سبب کاهش توان خرید مشتریان و بروز بحرانهای تامین شده، خودروهای “کلاس اقتصادی” شانس بیشتری برای تولید در این کشور خواهند داشت؛ البته در این میان بازار مسکو در سطحی بالاتر و متفاوت از سایر استانهای روسیه است.
این مسئول سایپا یادآور شد: نکته دیگر، تولید خودرو در کشورهای عضو اتحادیه گمرکی اوراسیا است که در این صورت میتوان با تعرفه صفر درصد محصولات را به سایر کشورهای اوراسیا صادر کرد؛ بنابراین تولید خودرو در روسیه به معنای حضور در بازار ۴۰۰ میلیونی اوراسیا نیز خواهد بود.
وی همچنین اظهار داشت: از زمان جنگ روسیه و اوکراین، مراجعه تجار و بازرگانان روسی به سایپا افزایش چشمگیری یافته و ما می توانیم با توجه به تجربه تحریم ها به آنها کمک کنیم.
تجربه شرکتهای ایرانی در طول بیش از یک دهه تحریمهای ظالمانه و دور زدن تحریمها، همچنین برخورداری از مزیتهایی نظیر مواد اولیه انرژی و نیروی کار ارزان، شاخصهایی است که می تواند موفقیت شرکت های ایرانی را در به دست آوردن سهم مناسبی از بازار خودرو و قطعه روسیه در مقایسه با سایر کشورهای شرکتکننده تضمین کند و بزرگترین و همکاری صنعتی جمهوری اسلامی ایران با این همسایه شمالی را شکل دهد.
نمایشگاه بین المللی اتومبیلیتی ۲۰۲۲ روسیه امروز دوشنبه (۳۱ مرداد ماه) با مشارکت ۶۰۰ شرکت از ۱۸ کشور جهان باحضور سفیر ایران در روسیه، وزیر صمت و آلبرت کریماف، معاون نخست وزیر و معاون وزیر صنعت و تجارت فدراسیون روسیه در مسکو افتتاح شد و آغاز به کار کرد.
برپایه این گزارش، بیش از ۴۰ شرکت قطعهساز و دو شرکت ایرانخودرو و سایپا در نمایشگاه اتوموبیلیتی مسکو غرفه دارند و بیش از ۶۰ نفر از قطعه سازان کشور در قالب هیاتهای تجاری ضمن بازدید از نمایشگاه و کارخانجات قطعه سازی و خودروسازی روسی، جلسات با طرفهای روس و خودروسازان این کشور بر اساس منافع و نیازهای طرفین مذاکره و تعامل خواهند داشت.
لازم به یادآوری است که سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت با هدف شرکت در نمایشگاه خودرو روسیه و امضای تفاهم نامه های اقتصادی با این کشور به روسیه سفر کرده است. در این سفر چندین موضوع پیگیری خواهد شد، که مهم ترین محورهای آن، آغاز همکاری مشترک در حوزه صنایع کشتیسازی، صنعت هوایی و صنایع خودرویی است.
یک نظر اضافه کنید