قیمت ارزاق در سراشیبی افتاد | کدام کالاها کاهش قیمت داشتند؟

فهرست

پیشنهاد روز

قیمت ارزاق در سراشیبی افتاد | کدام کالاها کاهش قیمت داشتند؟

به گزارش جُستک آنلاین، دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در گفت‌وگو با جُستک از ثبات قیمت کالاهای اساسی خبر می‌دهد، مشاهدات میدانی نیز حاکی از تداوم روند کاهش قیمت‌هاست.

کاهش تدریجی قیمت‌ اقلام پرمصرف خانوار به‌دنبال کنار گذاشتن ارز ترجیحی از روند واردات، چیزی بود که کارشناسان بازار پیش‌بینی می‌کردند و معتقد بودند بازار، شاید نه در کوتاه‌مدت اما به‌طور قطع در میان‌مدت، سمت و سوی خود را پیدا می‌کند و قیمت‌ها از مسیر رقابت تعدیل خواهد شد. اگرچه نباید فراموش کرد که قیمت کالاهای اساسی و اقلام مورد نیاز مردم در سال‌های اخیر رشد پرشتابی داشته و قیمت‌ها با وجود کاهش، همچنان با قدرت خرید بخش زیادی از مردم فاصله دارد.

کاهش قیمت ۲۵درصدی حبوبات

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در گفت‌وگو با جُستک از کاهشی که به تازگی در قیمت حبوبات رخ داده خبر داد و افزود: به‌دنبال کاهش نرخ جهانی کالاهای اساسی، قیمت حبوبات نیز در سطح دنیا رو به کاهش گذاشت و در داخل کشور نیز واردات بیش از نیاز این محصولات همزمان با کاهش تقاضا در نیمه اول سال به محرکی برای کاهش قیمت حبوبات تبدیل شد.

قاسم‌علی حسنی، انتظارات خوش‌بینانه از مذاکرات را که به کاهش نرخ دلار انجامید، عامل مهم دیگری در جهت کاهش قیمت‌ حبوبات وارداتی عنوان کرد و افزود: قیمت این محصولات تحت‌تأثیر مجموع این عوامل در یک ماه‌گذشته ۲۵درصد کاهش یافته است.

وی همچنین در زمینه قیمت بسیار بالای برخی از حبوبات مثل لوبیا چیتی و لوبیا قرمز، از کاهش نرخ انواع حبوبات درآینده نزدیک گفت و اضافه کرد: تمام حبوبات تولیدی در داخل کشور در آستانه فصل برداشت هستند و با عرضه محصولات برداشتی به بازار از یک ماه آینده قطعا کاهش نرخ دیگر اقلام را نیز خواهیم داشت.

افت ۲۰تا ۲۵هزارتومانی قیمت برنج

حسنی قیمت برنج ایرانی را همچنان در حال کاهش اعلام کرد و افزود: قیمت فروش بهترین و مرغوب‌ترین برنج در شمال کشور به ۸۰تا ۹۰هزار تومان رسیده و هم‌اکنون برنج ایرانی از کیلویی ۷۰هزارتومان برای انواع پرمحصول تا ۱۱۰هزارتومان برای انواع کیفی در سطح بنکداری در حال عرضه است.

به‌گفته او، هنوز بخشی از برنج‌های تولید سال گذشته در انبارها و مغازه‌ها موجود است و با توجه به قطع نشدن روند واردات و عرضه برنج‌های برداشت امسال به بازار، به‌طور قطع شاهد تداوم روند کاهش قیمت این کالای اساسی خواهیم بود. به‌گفته دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی، قیمت انواع برنج ایرانی از ابتدای مرداد تاکنون بین ۱۵تا ۲۵هزار تومان کاهش داشته است.

تثبیت قیمت شکر

درحالی‌که قیمت شکر و قند در بازار از اواخر تیرماه روند کاهشی به‌خود گرفته بود، همزمان با دهه ابتدای محرم برخی واحدهای خرده‌فروشی‌ تهران از کاهش عرضه و افزایش قیمت شکر خبر دادند.

به‌گفته فروشندگان در حالی‌که قیمت بسته‌های ۹۰۰گرمی شکر به زیر ۲۵هزار تومان رسیده بود از نیمه مرداد با کاهش توزیع، دوباره روند رو به رشد قیمت شکر آغاز شد و هر بسته به ۳۰هزار تومان رسید. این کمبود با توجه به پیک تقاضا برای تهیه نذری‌های عزاداران حسینی در دهه ابتدای محرم همزمان با نیمه مردادماه تا حدودی قابل توجیه بود اما پیگیری خبرنگاران جُستک نشان داد این مشکل در برخی سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای همچنان ادامه دارد.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران نیز با رد هرگونه کمبودی در زمینه قندوشکر در سطح بنکداری، کمبود و گرانی در بازار خرده‌فروشی را ناشی از سوءاستفاده احتمالی برخی از واحدهای صنفی دانست و گفت: امسال نسبت به سال گذشته تقاضای مصرف کمتری داشتیم و به همین دلیل با هیچ مشکلی در زمینه قیمت یا محدودیتی به لحاظ عرضه مواجه نبودیم.

به‌گفته حسنی هم‌اکنون شکر آزاد در سطح خرده‌فروشی با قیمت ۱۸.۳۵۰و شکر دولتی با قیمت ۱۸.۱۰۰تومان به فروش می‌رسد و توزیع نیز بدون محدودیت در حال انجام است.

روغن

روغن از پرحاشیه‌ترین کالاهای اساسی در بازه زمانی ۹ماه گذشته بوده است. از زمستان پارسال همزمان با اوج‌گیری قیمت جهانی ارزاق، دانه‌های روغنی و روغن خام نیز به‌شدت گران و به افزایش قیمت روغن در کشورهای واردکننده ازجمله ایران منجر شد. حال با کاهش قیمت‌های جهانی، بازار داخلی نیز تحت‌تأثیر این تغییرات شاهد کاهش نرخ‌هاست. دستور کاهش ۱۰تا ۲۰درصدی قیمت روغن، ۸مرداد از سوی دولت به کارخانه‌ها ابلاغ شد و هم‌اکنون این کاهش قیمت در سطح بنکداری تا ۱۰درصد و در سطح خرده‌فروشی تا ۲۰درصد در حال اجراست.

کاهش قیمت اقلام پروتئینی

کاهش قیمت اقلام پروتئینی شامل گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ محدود به یک ماه گذشته نیست و روند کاهشی نرخ این اقلام از خرداد ماه آغاز شد. در ۳ ماه گذشته گوشت قرمز گوسفندی تا ۳۰درصد کاهش قیمت داشت، مرغ تا مدت‌ها از سقف قیمت اعلامی دولت پایین‌تر به فروش می‌رسید و تخم مرغ نیز برای کاهش زیان مصرف‌کنندگان مجوز صادرات گرفت.

پیشنهادات روز

  • هنوز نظری ندارید.
  • یک نظر اضافه کنید