مقایسه مصرف بنزین پراید و ۲۰۶ با خودروهای پرفروش اروپا | مصرف سوخت ۲ برابری ایران نسبت به ترکیه

فهرست

پیشنهاد روز

مقایسه مصرف بنزین پراید و ۲۰۶ با خودروهای پرفروش اروپا | مصرف سوخت ۲ برابری ایران نسبت به ترکیه

به گزارش جُستک آنلاین به نقل از اقتصاد آنلاین، فارغ از قیمت و شرایط ملتهب بازار، یکی از مهم ترین مسائلی که نه تنها در چند سال گذشته بلکه همواره در صنعت خودروسازی کشور مطرح بوده است، کیفیت پایین و تکنولوژی تولیدات داخلی است که می توان یکی از نمودهای آن را در میزان مصرف سوخت مشاهده کرد. به عنوان مثال پراید که همواره به عنوان یک خودروی کم مصرف شناخته می شود، برای تولید تنها ۷۰ اسب بخار هر ۱۰۰ کیلومتر ۷ لیتر بنزین مصرف می کند. این در حالی است که به عنوان مثال فیات اگیا به عنوان پر فروش ترین خودروی بازار ترکیه برای تولید ۹۵ اسب بخار چیزی حدود ۴.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف می کند.

صنعت خودروسازی کشور را شاید بتوان نمودی از سیاست گذاری اقتصای در کشور دانست؛ از یک سو انواع محدودیت ها برای واردات و ایجاد انحصار برای آن ها به بهانه حمایت از تولید ملی صورت گرفته و از سوی دیگر، با انبوهی از سیاست‌های مداخله گرانه، عرصه را بر آن ها تنگ کردیم. نتیجه چنین سیاست‌های متناقضی، شرایط کنونی تولید خودرو در کشور است؛ خودروهایی که تکنولوژی آن‌ها به چند دهه گذشته باز می گردد و از نظر کیفیت و کمیت، گله بسیاری از مصرف کنندگان را در آورده است. در میان تمام متغیرهای کلیدی خودرو،‌شاید میزان مصرف سوخت با توجه به توان موتور خودرو باشد.

موردی که سال هاست بسیاری از کارشناسان آن را یکی از عامل مصرف بالای بنزین در کشور می دانند، مصرف سوخت بالای خودروهای داخلی و همچنین کیفت پایین سوخت در کشور است. حتی زمانی که مصرف سوخت ۲ برابری ایران نسبت به ترکیه مطرح می شود می توان یکی از دلایل این اختلاف را خودروهای پر فروش و غالب این دو کشور عنوان کرد. خودروی فیات اگیا به عنوان پر فروش ترین خودروی بازار ترکیه برای تولید ۹۵ اسب بخار چیزی حدود ۴.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف می کند و رنو سلیو به عنوان دومین خودروی پرفروش بازار، مصرفی این کشور حدود ۵.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر دارد و با این مصرف قدرتی در حدود ۹۰ اسب بخار تولید می کند.

مقایسه مصرف بنزین پراید و ۲۰۶ با خودروهای پرفروش اروپا | مصرف سوخت ۲ برابری ایران نسبت به ترکیه

اوضاع در کشورهای اروپایی نیز به همین منوال است و تقریبا هیچ خودروی پر فروشی در بازارهای اروپایی مصرف بیشتر از ۱۰ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ندارند. به عنوان مثال مدل گلف از برند فولکس واگن پر فروش ترین خودروی آلمان است و مصرف ۷ لیتری به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر دارد. نکته جالب توجه اما خودروی تیگوان به عنوان دومین خودروی پرفروش در آلمان است که برای تولید قدرت ۱۷۰ اسبی تنها ۷ لیتر بنزین به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف می کند.

در فرانسه نیز سه خودروی پژو ۲۰۸، سیتروئن C۳ و رنو سلیو به عنوان سه خودروی پر فروش بازار فرانسه مصرفی حدود ۵.۵ لیتر به طور میانگین دارند که با این مصرف پایین توان تولید قدرت ۱۳۰ تا ۱۷۰ اسب بخاری دارند.

اما در کشور خودمان اوضاع کاملا متفاوت است و خودروهای تولید داخلی به دلیل تکنولوژی قدیمی برای تولید قدرت های ۶۰ تا ۷۰ اسب بخاری مصارف بنزینی زیادی دارند. به عنوان مثال خودروی پراید برای تولید تنها ۷۰ اسب بخار مصرف ۷ لیتری بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر دارد.

پژو ۲۰۶ تیپ ۲ هم به عنوان یکی از خودروهای پر فروش بازار ایران که تکنولوژی آن مربوط به حدود ۲۰ سال قبل در فرانسه است و هم اکنون در کشور با کیفیت و امکانات پایین تر از فرانسه تولید می شود، برای تولید ۷۵ اسب بخار مصرف ۷ لیتری در هر ۱۰۰ کیلومتر دارد.

البته در اعداد اعلامی برای خودروهای داخلی باید در نظر داشت که اعداد اعلامی از سوی کارخانه به دلیل نظارت ضعیف با واقعیت همخوانی ندارد و تجربه واقعی مصرف کنندگان اعداد بیشتری را گزارش می کنند.

پیشنهادات روز

  • هنوز نظری ندارید.
  • یک نظر اضافه کنید