نکته اول: از پولی که برایش برنامه خاصی ندارید برای سرمایه گذاری در بورس استفاده کنید
یکی از اشتباههای پُرتکراری که سرمایه گذاران تازهنفس انجام میدهند آغاز کردن سرمایه گذاری با استفاده از پولهایی است که به آنها نیاز دارند؛ مثلا گاهی مقداری از پولی که برای رهن خانه خودشان در نظر گرفته بودند را به هوای سودآوری قطعی، وارد بازار بورس میکنند.
این در حالی است که تمام کارشناسان خبره این بازار توصیه میکنند با پول اضافی یا به اصطلاح بیکار خودتان سرمایه گذاری کنید.
نکته دوم: سرمایه گذاری و صبر را با هم ترکیب کنید
بهترین روش سرمایه گذاری در بازار بورس داشتن نگاهی بلند مدت به این ماجرا است. اگر فکر کردید که میتوانید امروز پولتان را وارد بازار کرده و فردا یا حتی چند هفته دیگر اصل پولتان را با سود برداشت کنید در اشتباه هستید. برای برداشت سود اصلی و واقعی باید نگاهی بلند مدت به این بازار داشته باشید.
نکته سوم: چشمتان به دنبال صنایع برتر باشد
قبل از آنکه پولتان را وارد بازار بورس کنید باید در مورد صنعت برتر تحقیق کنید. برای این کار باید به دنبال صنعتی بگردید که ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- آینده خوبی داشته باشد و در حال قدرت گرفتن باشد
- کشور به آن نیاز شدیدی داشته باشد
- امکان واردات آن وجود نداشته باشد یا بسیار کمرنگ باشد
- محدود باشد و نتواند به طور گسترده تولید شود
- جزو صنایع برتر جهان باشد
این کار را تا پیدا کردن چهار پنج صنعت برتر ادامه دهید.
نکته چهارم: شرکت برتر در هر صنعت را گلچین کنید
بعد از پیدا کردن صنعتهای مورد نظرتان باید در هر صنعت به دنبال شرکتهای برتر بگردید. نکته مهم این است که از هر صنعت فقط به یک شرکت بسنده کنید و تمام سرمایه خودتان در شرکتهای یک صنعت سرمایه گذاری نکنید. چون این کار ریسک سرمایه گذاری را بالا میبرد. برای یافتن شرکت برتر در هر صنعت به دنبال بررسی ویژگیهای زیر باشید:
- بازدهی را چراغ راهتان کنید
بهترین کار این است که در ابتدا به دنبال شرکتهایی باشید که میزان بازدهی بالایی دارند.
- به دنبال شرکتهایی باشید که میزان نقد شوندگی سهامشان بالا است
برای این کار میتوانید میزان خرید و فروش سهام آن شرکت را زیر نظر بگیرید. سهمهایی که در طول یک روز به تعداد دفعات بیشتری معامله میشوند قابل اعتمادتر هستند.
- در بررسی سهام شناور آزاد حد میانه را بگیرید
وقتی یک سهم، سهام شناوری زیر ۱۵ درصد دارد بهتر است آن را کنار بگذارید. چون به آن معنی است که بیشتر سهام آن در دست سرمایه گذاران کلان است. از طرفی سهامی که درصد شناور آزاد آن زیاد است هم چندان توصیه نمیشود. چون روند حرکت سهم در آن کُند است.
- هنگام بررسی نسبت P/E به کم قانع باشید
برای بررسی نسبت «P/E» به دنبال سهمی باشید که درصد این نسبت در آن کم است. این را هم به یاد داشته باشید که نسبت «P/E» در هر صنعت نسبت به دیگری متفاوت است. مقایسه کردن، بهترین راه برای به دست آوردن شرکتی با «P/E» مناسب است.
بررسی موارد دیگری مانند: «میزان پرداخت سود نقدی»، «میزان سرمایه شرکت»، «طرحهای توسعه شرکت»، «عملکرد مدیریت شرکت»، «گزارشهای مالی دورهای» و … هم در انتخاب برترین شرکت در هر سهم به کمکتان میشتابد.
نکته پنجم: خودتان را از مشورت کردن دریغ نکنید
بازار سرمایه، افت و خیزهای فراوانی دارد. به همین دلیل اگر گذرتان به یک فرد خبره و با تجربه در بازار بورس افتاد حتما از تجربههای او استفاده کنید. گذشته از این، شرکتهای مشاورهای قابل اعتماد هم میتوانند به شما در گرفتن تصمیمهای مهم کمک کنند.
نکته ششم: دور شایعات را خط بکشید
بهترین استراتژی برای برخورد با شایعهها، استفاده از روش قدیمی «از این گوش بگیر و از آن گوش به در کن» است. در مورد ضرری که گوش دادن به شایعهها به سرمایهتان وارد میکند فقط همین را بگوییم که اگر در یک جزیره دوردست گیر بیفید و پس از چند سال نجات پیدا کنید بیشتر از زمانی که در قلب بازار و در مقابل بمباران شایعههای مختلف بودهاید سود به دست خواهید آورد!
نکته هفتم: از آموزش فاصله نگیرید
چیزی که هیچوقت نباید از آن دست بکشید، آموزش است. چون حتی اگر الفبای سرمایه گذاری در بازار بورس را از بَر باشید باز هم ذهن شما را با جدیدترین روشهای سرمایه گذاری آشنا میکند و اجازه نمیدهد که از قافله این ماجرا وا بمانید. در این زمینه میتوانید روی شرکت خانه سرمایه و خدماتی که برای دگرگون کردن هوش مالی شما مهیا کرده است حساب باز کنید.
بهترین آموزشهای سرمایه گذاری در بازار بورس را از خانه سرمایه بخواهید
با وجود آنکه میتوانید برای یادگیری جدیدترین روشهای سرمایه گذاری و تحلیل بورس از روش خودآموزی استفاده کنید ولی این کار به دلیل نیاز فراوان به زمان، گیر افتادن در حلقه ناامن آزمون و خطا و به خطر انداختن سرمایهتان چندان توصیه نمیشود.
این در حالی است که یک مسیر دیگر پیش روی شما قرار دارد و آن یادگیری با کمک اساتید حرفهای در آموزشگاههای معتبر بورسی است. وقتی بحث آموزش بورس میآید، خانه سرمایه، نکتههای زیادی برای بیان کردن دارد؛ مثلا:
- بیش از ۱۰ سال تجربه آموزش بازارهای مالی و آموزش بورس را در کارنامه خود دارد.
- دارای مجوز رسمی آموزش از دو سازمان بورس و فنیوحرفهای است.
- آموزش بورس این شرکت، بهروز و مطابق با آخرین تغییرات بازار سرمایه است.
- بیش از ۱۰ هزار نفر از دانشآموختگان این آموزشگاه توانستند در کمتر از سه ماه از ۲۰ تا ۵۲۷ درصد سود را تجربه کنند. این مقدار از موفقیت، نشاندهنده کیفیت و کاربردی بودن آموزشهایی است که در این آموزشگاه ارائه میشوند.
- این آموزشگاه، دوره بورس خود را به دو شکل «حضوری» و «آنلاین» برگزار میکند.
- علاقهمندان به بورس و بازارهای مالی با ثبتنام در دوره «آنلاین» میتوانند از هر جایی که میخواهند به آموزشهایشان دسترسی پیدا کنند. برای این کار فقط به یک تلفن همراه هوشمند یا لپتاپ یا کامپیوتر متصل به اینترنت پر سرعت نیاز دارید. البته نباید داشتن انگیزه برای تحول زندگی مالی را از قلم انداخت.
- دوره بورس خانه سرمایه کمتر از ۶ ماه و بیش از ۱۴۰ ساعت آموزش را شامل میشود.
- آموزش بورس در این آموزشگاه به صورت تئوری و عملی است. به این ترتیب که بعد از آموختن مفاهیم پایهای مانند: «سهام»، «صندوق سرمایه گذاری»، «عرضه اولیه»، «فیلترنویسی»، «تابلوخوانی»، «پذیره نویسی»، «تحلیلهای بنیادی و تکنیکال»، «مدیریت سبد سهام»، «آموزش نرمافزارهای تخصصی» و موارد بسیاری از این دست، دانشجویان همراه با اساتیدشان در بازار بورس به صورت واقعی وارد معامله میشوند و خرید و فروش را زیر نظر استاد خود یاد میگیرند. این روش آموزشی به دانشجویان کمک میکند تا اشکالهای خود را در لحظه از استادشان بپرسند و یادگیری به شکلی عمیق را تجربه کنند.
- خانه سرمایه برای راحتی حال علاقهمندان به شرکت در دوره بورس این آموزشگاه و کسانی که قصدی واقعی از آموزش دارند، هزینه دورههای خود را به دو صورت «نقد» و «اقساطی» دریافت میکند.
به این ترتیب، کسانی که توانایی پرداخت یکجای هزینه کلاس را ندارند میتوانند با خیالی راحتتر در این دورهها شرکت کنند و قدمی بزرگ برای تحول زندگی مالی خودشان بردارند.
مسیرتان را بسازید و واقعا زندگی کنید
یادتان باشد، هیچوقت برای تجربه کردن زندگی رویایی که همیشه آرزویش را دارید دیر نیست. بنابراین، هدفی روشن برای خودتان تعیین کنید تا چشمتان به جمال مسیری که باید در آن قدم بگذارید روشن شود. پس از آن، اگر به راحتی از مسیر خودتان دل نَکَنید شاهد معجزههایی خواهید بود که تنها برای شما رخ میدهند. برخی نام آن معجزهها را شانس میگذارند؛ اما شما میدانید که شانس فقط برای کسانی که واقعا به دنبال فرصت تغییر باشند رخ میدهد؛ یعنی کسانی درست مثل شما.
یک نظر اضافه کنید